Megosztó kérdéseket boncolgató podcastot indít a Femina

2024-03-14

A Dilemma házigazdája Pintér Ada, aki napjaink legmegosztóbb és legérzékenyebb kérdéseiről beszélget szakértőkkel és a Femina újságíróival.

Számtalan olyan izgalmas társadalmi és erkölcsi téma merül fel napjainkban, melyek hatással vannak hétköznapi életünkre, rengeteg kérdést vetnek fel, és alapos megvitatást érdemelnek. Mindezek miatt viszont megosztók is, ezért fontos több szempontból is megvizsgálni őket, több véleményt vagy álláspontot is bemutatva. Ezekről a témákról szól a Femina március 14-én debütáló, Dilemma című podcastje, melynek házigazdája Pintér Ada.

A Dilemma alapötletéről és céljáról Fehér Ági, a Femina főszerkesztője mesélt: „Közhelyes, de a világ nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, sok olyan fogalommal kellett megismerkednünk, amivel korábban nem találkoztunk, és amik befolyásolják az egyszerű mindennapokat is. Ahogy a barátokkal dumálhatunk ezekről, úgy szerettünk volna jót beszélgetni a minket és remélhetőleg a hallgatókat is foglalkoztató kérdésekről, melyeknél egyáltalán nem biztos a konszenzus. Mert a jó beszélgetések fontosak” – mondta.

Pintér Ada műsorvezetőAz adásokban többek között szó lesz az anyaság útvesztőjéről, a férfiasság és a toxikus maszkulinitás közötti határról, a mesterséges intelligencia hatásairól, az eltörléskultúráról és még sok más érdekfeszítő kérdésről. A podcastban felvetett dilemmákról Pintér Ada és a Femina újságírói ismert szakértőkkel – köztük Zacher Gáborral, Szél Dáviddal, Semjén Nórával és Csalár Bencével – beszélgetnek majd.

„A kérdések éltetnek, és hiszek abban, hogy egy jó párbeszéd alapja az, ha több szemszögből járunk körbe egy témát” – mondta az új formátum indulása kapcsán a műsorvezető.

A Dilemma tíz részben boncolgat majd megosztó témákat elgondolkodtató, mégis szórakoztató módon, és egyszerre ad teret a véleménykülönbségeknek és az együtt gondolkodásnak. Vajon közös nevezőre jutnak az eltérő szociális háttérből érkező beszélgetőpartnerek napjaink legmegosztóbb és legérzékenyebb kérdéseiben, vagy parázs vita alakul ki a résztvevők között?

Balról: Fehér Ági, Szigeti Ildikó és Pintér AdaAz első rész az úgynevezett konyhapszichológia jelensége köré épül: Szigeti Ildikó tanácsadó szakpszichológus és Fehér Ági, a Femina főszerkesztője többek között arról fejtik ki véleményüket, hogy szerintük jót tesznek-e az önsegítő könyvek.

Hirdetnék